Marszałek Woźniak, jako Członek Zarządu Związku Województw RP podkreślił, że „wszystkim polskim regionom bardzo zależy na promowaniu zdrowej, naturalnej żywności. To bardzo ważna gałąź polskiej gospodarki. Chcemy przede wszystkim zapewnić tym produktom dobrą promocję. Uznanie na rynku zdobywają każdego dnia. Cieszy fakt, że coraz więcej konsumentów jest gotowych zapłacić więcej, by móc cieszyć się lepszymi produktami”.
Targi Smaki Regionów to prezentacja tego, co najlepsze w tradycyjnych, zdrowych i naturalnych kulinariach ze wszystkich zakątków Polski. Na regionalnym stoisku Wielkopolski goszczą smakowitości od lokalnych producentów, przetwórców i restauratorów – 29 członków Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolski. Gościem specjalnym wydarzenia jest szef kuchni Łukasz Konik.
Do uczestniczenia w trwających od 2 do 4 października targach niezbędny jest BEZPŁATNY bilet – należy go pobrać ze strony www.smaki-regionow.pl